Liederen van Medtner in IJsselmuze, Terwolde

Op 3 maart 2019 om 15.30 in IJsselmuze Terwolde brengen Ekaterina en Frank een recital gewijd aan Medtner’s liederen.

Reserveren graag bij Christiaan Boers: cboers58@kpnmail.nl

Het vocale werk van Medtner is voor velen een onontgonnen gebied. Daar waar de pianosolo muziek langzaam terrein wint (in ieder geval onder pianisten), horen we zelden zijn liederen. Zelfs in Rusland worden maar enkele van zijn ruim 100 liederen af en toe uitgevoerd. Organisatoren en publiek kiezen nou eenmaal makkelijker voor Rachmaninoff of Tsjaikovski.

De pianist Frank Peters beschouwt het als zijn roeping om Medtner’s muziek onder de aandacht de brengen. Werkzaam als uitvoerend musicus en pianodocent aan het Amsterdams Conservatorium programmeert hij zelf zoveel mogelijk zijn muziek en wijdt zijn studenten in deze schatkamer. Het moet natuurlijk wel eerst aangereikt worden!

In de in Oezbekistan geboren mezzosopraan Ekaterina Levental heeft hij een ideale partner gevonden om Medtner’s vocale werken ten uitvoer te brengen. Het eerste doel is om zoveel mogelijk publiek in aanraking te brengen middels concerten. Daarnaast hebben de musici zich ten doel gesteld het gehele oeuvre op cd vast te leggen. Er bestaat nog geen integrale registratie van deze liederen, zelfs in Rusland niet!

Ekaterina en Frank gaan de komende jaren voor het label Brilliant Classics 5 cd’s opnemen om zo dit repertoire vast te leggen en toegankelijk te maken voor een breed publiek wereldwijd. De eerste CD met Russischtalige liederen zal in maart opgenomen worden.